Er zijn twee redenen waarom wij van de Puckababy Piep niet zijn overgestapt naar de Puckababy Mini. De reden hiervan is best simpel, dat is dat de overgang naar een reguliere slaapzak voor een baby beter is op lager termijn. Hieronder vertellen wij daar meer over.

Puckababy Piep

Voor onze tweeling hebben wij allebei de meiden in een Puckababy Piep gehad voor enkele weken. Lees hier meer over onze ervaring met de Puckababy Piep. Onze tweeling heeft tijdens het slapen in de Puckababy Piep geen moeite gehad om in slaapt te vallen, hier nog goed in te kunnen bewegen en begrensd te worden in de bewegingen. Dit zijn dingen waar je op moet letten, zeker bij prematuur geboren kindjes. Die hebben namelijk vaker de neiging om wakker te schrikken door hun eigen bewegingen. Hiervoor is de Puckababy Piep zeker geschikt.

Puckababy Mini

De Puckababy Mini zit hetzelfde in elkaar als de Puckababy Piep, alleen dan een maat groter. De ervaring hiermee is dan ook gelijk als de Puckababy Piep. Wij hebben deze even geleend van een vriendin om deze te testen bij een van onze meiden. Wij kwamen toen al tot de conclusie die we eigenlijk al hadden, dat de Puckababy Mini overbodig is. De overgang van Puckababy Piep naar Puckababy Mini is vrijwel niet aanwezig. Echter is er na de Puckababy Piep geen andere slaapzak waar je dan in gaat. De stap hierna is namelijk een reguliere slaapzak, met of zonder mouwen (dat is afhankelijk van het seizoen).

Slaapzak

Wij zijn uiteindelijk overgestapt voor allebei onze meiden naar een slaapzak. Wij hebben gekozen voor een slaapzak met mouwen, omdat het altijd handiger is om mouwen te hebben dan zonder mouwen. Het koelt tenslotte in de nacht altijd af. Los daarvan is het handiger om over te stappen van de Puckababy Piep naar en slaapzak, zodat je daar op een iets latere leeftijd geen moeite mee hebt. Zoals al aangeven is de stap na de Puckababy Mini een reguliere slaapzak. Dat betekend ook dat je kindje al ouder is en veel meer bewust is van een verandering. De overstap van een inbaker slaapzak naar een reguliere slaapzak is dan vele malen groter. De Puckababy Piep en Puckababy Mini zijn dan ook inbaker slaapzakken.

Overgang naar de slaapzak

De overgang van de Puckababy Piep naar een reguliere slaapzak gaat veel beter dan je zou denken. Veel kindjes die de Puckababy Mini hebben gebruikt en daarna overstappen naar een reguliere slaapzak hebben meer moeite met deze overgang. Ze hebben dan ineens de ruimte en bewegingsvrijheid die ze daarvoor niet hadden. Veel kindjes weten dan ook niet wat ze daar ineens mee aan moeten. De overstap van een Puckababy Piep naar een reguliere slaapzak is vele malen kleiner. Je kindje heeft in een slaapzak meer bewegingsvrijheid dan voorheen, maar vaak zijn de slaapzakken met mouwen in het begin de oplossing. Deze geven iets minder bewegingsvrijheid als hun armpjes daarin zitten, omdat ze nog niet sterk genoeg zijn om volledig heen en weer te bewegen. Dat geeft dan nog steeds het gevoel van geborgenheid. Dat geldt hetzelfde voor het lichaam en de beentjes, deze zitten in dezelfde zak. De geborgenheid die de Puckababy Piep gaf, blijft nog redelijk intact.

Prijs

De prijs van de Puckababy Mini is al aanzienlijk duurder dan een Puckababy Piep. De Puckababy Mini gaat wel iets langer mee dan een Puckababy Piep, maar dat is afhankelijk van hoe snel jouw kindje groeit. Het is een inbaker slaapzak en dat betekend dat het voornamelijk gaat om de bewegingsvrijheid van je kindje. Het nekje moet voldoende ruimte hebben om te bewegen. Hoe sneller je kindje groeit, hoe eerder hij uit de Puckababy Mini is. De reguliere slaapzakken zijn vele malen goedkoper en in alle soorten en maten te verkrijgen. Voor een tweeling lopen veel dingen al niet op met de prijs, zeker als je overal twee van nodig hebt.

Onze ervaring

Wij raden de Puckababy Mini niet aan, omdat het handiger en voordeliger is om na de Puckababy Piep over te stappen naar een reguliere slaapzak. Daarnaast is het goedkoper voor je portemonnee en hoef je geen dure Puckababy Mini aan te schaffen. De overgang hebben wij vrijwel niet gemerkt voor onze tweeling. De ene dochter ging een week eerder in een slaapzak dan de andere dochter, maar het avondritueel werd daardoor niet anders. Lees hier meer over ons avondritueel. Daardoor hebben wij ook voor de ene dochter minder gebruik gemaakt van de Puckababy Piep. De overgang ging prima. Het was voor ons meer aanpassen en een nieuwe mijlpaal. Het was ineens dat zij veel groter was geworden in een avond. Ineens zagen we het verschil en dat ze zo gegroeid was. Heel fijn en leuk om zo mee te maken. Het is dan ook de moeite waard om een slaapzak te kopen dan over te stappen op een Puckababy Mini.