De Puckababy Piep is een slaapzak voor de eerste drie van je baby, dus vanaf de geboorte tot ongeveer drie maanden oud. Wij hebben thuis een tweeling en hebben ze allebei in de Puckababy Piep gedaan. Hieronder vind je onze ervaring met deze slaapzaak.

Uiterlijk

Het ziet er een beetje raar uit een Puckababy met daarin je kindje. Alleen het hoofdje is zichtbaar en het lijkt alsof je kindje niet kan bewegen. Dat is gelukkig niet waar, maar het ziet er wel gek uit. Het is zeker de eerste paar nachten even wennen aan de Puckababy. Er zijn tegenwoordig veel verschillende kleuren te verkrijgen, dus ga los.

Pasvorm

De Puckababy Piep is voor baby’s tot ongeveer drie maanden. Het is een schatting want alle baby’s groeien op hun eigen tempo. De ene baby kan daardoor langer in de Puckababy Piep slapen dan de andere baby. Voor de pasvorm gaat het om de ruimte die het nekje heeft. De rest van het lichaam heeft namelijk nog de ruimte, aangezien je daar altijd meer ruimte hebt omdat je je kindje moet inbakeren. Het gaat er dan ook om dat je goed in de gaten blijft houden dat er twee vingers nog tussen passen, tussen het nekje en de stof. Als het minder dan twee vingers is dan is het niet verstandig om je kindje nog in de Puckababy Piep te slapen.

Prijs

De prijs van de Puckababy Piep verschilt heel erg per winkel. Wij hebben onze Puckababy Piep op Amazone gekocht, dit was de goedkoopste die we konden vinden. Hier vind je dezelfde Puckababy Piep die wij hebben gekocht. De Puckababy Piep gaat ongeveer vanaf €50,-. Dat is een goede prijs voor wat je terug krijgt. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar je krijgt er een slapende baby van terug.

Slapen

Ja, slapen is het belangrijkste en het doel van de Puckababy Piep. De Puckababy Piep geeft de baby het gevoel van geborgenheid. Het is hetzelfde als dat er in de buik gebeurde. Als je kindje zich uitgerekte dan werd hij begrensd door de baarmoeder. Dat is hetzelfde dat er wordt gedaan in de Puckababy Piep, je kindje wordt begrensd in zijn bewegingen. Hierdoor wordt het rustig en vind het geborgenheid.

Testen Puckababy Piep met een tweeling

Als je een tweeling hebt dan raden we je aan om te beginnen met één Puckababy Piep en deze te testen. Het kan namelijk zijn dat je ene baby het geweldig vind en zo in slaap valt. De andere baby kan het helemaal niets vinden en dan heb je een Puckababy Piep voor niets gekocht. Wij zijn ook begonnen met één Puckababy Piep en hebben deze eerst bij de ene en vervolgens bij de ander geprobeerd.

Onze ervaring

Wij hebben een tweeling, dus het slapen is voor ons nogal een ding. Als de ene baby slaapt, komt de andere baby ook beter in slaap. We merkte al vanaf het begin dat onze tweeling beter kon slapen met de Puckababy Piep. Het ziet er heel raar uit, en dat is echt even wennen. Na een paar nachten vind je het al prima dat ze erin slapen. Het was voor onze tweeling erg prettig omdat het een geborgen gevoel geeft. Ze worden begrensd waardoor ze rustig worden. Wij hebben de Puckababy Piep voor allebei de meiden gebruikt, we hadden er dus twee. We merkten dat onze meiden sneller in slaap vielen met een Puckababy Piep. Het inbakeren met een grote hydrofiele doek, dat deden we dat overdag. Dat is veiliger als je erbij bent, met de Puckababy Piep konden we de meiden op een veilige manier inbakeren, zonder dat we erbij hoefde te blijven. Dat is wel heel handig als je zelf ook een paar uurtjes zou willen slapen. Zonder Puckababy Piep waren onze meiden de hele tijd aan het zwaaien met hun armen en hielden zij zichzelf daardoor wakker. Uiteindelijk hebben ze 6 en 7 weken in de Puckababy Piep geslapen. De ene baby was er eerder uitgegroeid dan de andere baby. Een van onze meiden groeit ook sneller dan de andere baby, dus dat is niet zo gek.