Het grote tweelingen boek hebben wij thuis. Hieronder vertellen wij of dit boek het waard is om te kopen en wat je er allemaal in kan vinden. Wij hebben zelf een tweeling en vinden het handig om enkele tips en handigheidjes te hebben. Dit boek is ontzettend handig en heeft veel informatie over de ontwikkeling van tweelingen.

Top boek

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Dit boek, Het grote tweelingen boek, is ontzettend handig om te hebben als je een tweeling hebt. Je kan het boek al gebruiken tijdens de zwangerschap omdat er al veel in staat over de ontwikkeling. Wij hebben dit boek (pas) sinds de tweeling één maand is maar wat fijn! Wil je meer lezen over hoe het gaat met onze tweeling, dat lees je hier.

Elke keer als de tweeling een stapje of sprongetje maken of we komen er even niet uit. We pakken dan vaker dit boek erbij dan dat we het gaan zoeken op Google. Er staan meer handigheidjes en ohw ja momenten in dan je zou denken.

Fases van je tweeling

Alle kinderen, dus ook tweelingen, hebben allerlei fases waar ze in komen. Het is alleen soms net iets anders bij een tweeling. Het is dan ook handig om te lezen wat bepaalde dingen met een tweeling doet. Is het handig om ze te laten slapen in één wiegje? Of is het beter om te kijken naar twee aparte bedjes? Waarom zou je daar wel of niet voor kiezen? Dat zijn allemaal dingen wat je terug kan lezen.

Het grote tweelingen boek is ingedeeld in verschillende fases. Zo hoef je niet het hele boek in een keer te lezen, maar alleen dat stuk van de leeftijd waarin ze zitten. Zo gaat het boek van de zwangerschap tot aan volwassenheid (18 jaar). Heel handig, maar goed het hoofdstuk over tieners heb ik nu nog niet nodig.

Gecorrigeerde leeftijd

Voor tweelingen ben je vaak aan het zoeken in welke fases je tweeling zit. Is dat de fase voor hun leeftijd of hun gecorrigeerde leeftijd? Hier heb je alleen mee te maken als je tweeling meer dan 4 weken te vroeg is geboren. Onze tweeling is 9 weken te vroeg geboren. Dat betekend dat we gelijk uit moeten gaan van hun gecorrigeerde leeftijd.

Voor ‘Het grote tweelingen boek’ is het dan ook handig om misschien twee hoofdstukken te lezen. Wij hebben dan ook het hoofdstuk 0-6 maanden en 6-12 maanden gelezen toen ze 6 maanden waren (met een gecorrigeerde leeftijd van 4 maanden). Dat was ontzettend handig omdat ze voor sommige dingen totaal niet achterlopen maar op sommige dingen wel te maken hebben met hun gecorrigeerde leeftijd.

Tweelingen en drielingen

In dit boek ‘Het groet tweelingen boek’ vind je alles terug over tweelingen maar ook drielingen. Drielingen komen dan wel minder vaak voor. Als ouder loop je vaak tegen bepaalde dingen aan. In dit boek staan hele handige tips ook over drielingen.

Voor de tweelingen is er rekening gehouden met de verschillende tweelingen. De verschillen bedoel ik op twee jongens, twee meisjes of een jongen en een meisje. Ja, want al deze tweelingen hebben hun eigen manier van doen. Twee meisjes gaan anders om met elkaar dan een jongen en een meisje. Ze hebben in het boek daar ook rekening mee gehouden. Dat vonden wij heel prettig.

Ervaringen van andere tweeling ouders (of drieling ouders)

Overal in het boek vind je ervaringen terug van ouders. De ervaringen zijn allemaal schuin gedrukt, dus je zou ze ook zo over kunnen slaan als je dat wilt. Ik vond het erg fijn om dit te lezen, omdat ik niet veel tweelingen in de buurt heb. Bij sommige dingen is het fijn om dan te lezen hoe andere tweeling ouders of drieling ouders dit vinden of waar ze tegenaan liepen.

Aankoop en prijs

Het boek ‘Het grote tweelingen boek’ kan je vaak online kopen. Zelf ben ik het nog niet tegen gekomen in een boekwinkel, maar dat is ook wel logisch. Hoe vaak verkopen hun boeken over tweelingen? Wij hebben het boek gekocht bij Bol.com. Je kan het boek ook tweedehands kopen, want waarom zou je het nieuw kopen? Dat scheelt je alleen geld.

Het boek kost tussen de €15 en €23. Het is een boek dat lager mee gaat en je haalt er veel informatie uit. De prijs verschilt natuurlijk waar je het koopt, maar als je even online gaat kijken dan kan je het voor een goede prijs vinden.

Onze ervaring

Wij zijn blij dat we tegen dit boek aan zijn gelopen. Ik heb het ook gekocht voor een vriendin (zij heeft ook een tweeling, hoe leuk!). Al gebruik je niet het hele boek of laat je het enige tijd liggen. Je kan er altijd even in kijken, lezen en de informatie gebruiken. Wij vinden dat ook vaak dingen hierin terug die je niet snel ergens anders vindt. Daarnaast is het heel fijn dat ze rekening hebben gehouden met de verschillende soorten tweelingen (jongens, meisjes of jongen en meisje), zelfs met drielingen!

Mocht het niet erg duidelijk zijn uit mijn verhaal, wij raden dit boek zeker aan! Het boek is zeker geen miskoop en heel fijn om er even bij te pakken.