Voor onze tweeling hebben wij meerdere voedingsflesjes gekocht. Wij wisten toen niet waar we op moesten letten en wat wij en de kinderen fijn vinden. De Difrax flesjes hebben wij geprobeerd en zijn voor ons hele slechte voedingsflesjes. De Dr. Brown flesjes zijn vele malen beter, lees hier meer over onze ervaring. Hieronder geven wij een review met onze ervaring van de Difrax voedingsflesjes.

Onderdelen van de Difrax fles

De Difrax fles bestaat uit 5 onderdelen voor de fles. Bij de aankoop krijg je 6 onderdelen, met een reisdop erbij (deze gebruik je thuis niet voor de fles). De Difrax fles is eenvoudig om in elkaar te zetten, maar het is vooral de kunst om het ventielsysteem goed te plaatsen. Dit is ook de grootste reden dat wij de Difrax flessen niet aanraden. Los daarvan is het niet ingewikkeld om de fles in elkaar te zetten.

Voeding maken in de Difrax fles

Het maken van een voeding in de Difrax fles gaat niet heel gemakkelijk. We hebben de Difrax fles in elkaar gezet en moeten er dan 5 scheppen Nutrilon 1 poeder in doen. De opening is groot genoeg om de poeder goed in het flesje te laten vallen, maar door de S-fles van Difrax valt vrijwel alle poeder tegen de fles aan en niet in het water. Wij schudden de flesjes niet omdat er dan te veel bellen en lucht in de fles komen. Wij roeren dit altijd met een vork, maar dat is bijna niet te doen in de Difrax flessen.

Daarnaast is volgens ons het grootste irritatiepunt van de Difrax flessen dat het ventielsysteem aan de onderkant van de fles zit. Dat betekend dat als je jouw kindje de fles geeft dat het dan aan de bovenkant zit. Wat is hier zo vervelend aan, dat is de aansluiting. Als het ventielsysteem in de dop aan de onderkant gezet moet worden en deze niet juist geplaatst is dan lekt de fles. Ja, dan komt de voeding uit de fles lopen via de onderkant. Helaas is dat bij ons al meerdere malen gebeurd. Het is geen hogere wiskunde, maar om even snel een fles te maken is dan ineens behoorlijk frustrerend. Zeker als je twee huilende, hongerige baby’s heb die graag de fles willen hebben.

Reiniging van de Difrax fles

De onderdelen van de Difrax fles zijn makkelijk te reinigen. Je kan alles goed schoonmaken met een flessenreiniger, ongeacht welke je gebruikt. Wij maken gebruik van een droogrek, waar alle onderdelen van de fles op kunnen drogen. De Difrax flessen zijn, als je ze uit elkaar haalt, open. Dat is een nadeel van de flesjes omdat ze dan niet hangen om te drogen maar leunen op het droogrek. Zeker in vergelijking met de Dr. Brown flessen is dit een wereld van verschil. Lees hier meer over onze ervaring met de Dr. Brown flessen.

Verschillende maten

Er zijn twee verschillende maten Difrax flessen verkrijgbaar, voor 170 ml en 250 ml. De 170 ml zijn alleen verkrijgbaar in een starterspakket van Difrax. In het starterspakket van Difrax ontvang je dan twee 170 ml Difrax flessen en twee 250 ml Difrax flessen met twee fopspenen. De 250 ml Difrax flessen zijn wel overal verkrijgbaar.

Het is handig om een starterspakket van Difrax te kopen als je van plan bent om bij de Difrax flessen te blijven. Als je het niet zeker weet dan is het verstandiger om een losse Difrax fles te kopen en het uit te proberen voordat je een starterspakket van Difrax koopt. Daarnaast weet je niet of je kindje een fopspeen wilt hebben en dan is het ook de vraag of het deze fopspeen accepteert.

De 170 ml Difrax fles gebruik je in vergelijking met de 250 ml Difrax fles veel minder lang. Voor je het weet heb je de 250 ml fles al nodig. Wij raden dan ook aan, dat als je de Difrax flessen koopt, je direct gaat voor de 250 ml. Tenzij je een starterspakket van Difrax koopt, dan kun je de 170 ml gewoon gebruiken.

Kosten van Difrax flessen

De prijs voor de Difrax flessen zijn in vergelijking met andere merken niet al te duur. Het is iets goedkoper dan een Dr. Brown fles en duurder dan huismerken van de supermarkten. Dat is een logische reden omdat je er kwaliteit voor terug krijgt.

De spenen zijn gemakkelijk te vervangen en nieuwe te verkrijgen. Deze komen in een set van twee spenen tegelijk. Elke 6 weken moet je de speen op de fles vervangen, dat is ongeacht het merk. Je doet uiteindelijk 12 weken (3 maanden) met twee spenen voor één kindje. Wij zouden daar dan maar 6 weken mee doen omdat we een tweeling hebben.

De overige onderdelen van de Difrax zoals de schoefdop, ventielsysteem, dop en onderkant van de fles zijn niet los te verkrijgen. Als deze onderdelen kapot gaan of niet goed werken dan moet je een hele nieuwe Difrax fles aanschaffen. Het is dan ook niet de moeite waard om iets minder te betalen en er geen extra’s voor terug te krijgen. Zeker in vergelijking met de Dr. Brown flessen, daar zijn alle onderdelen apart verkrijgbaar en te vervangen.

Difrax heeft wel een set beschikbaar die je zou kunnen aanschaffen, zoals deze. Dan krijg je meerdere Difrax flessen van 170 ml en 250 ml en een flessenreiniger erbij. Best handig, omdat je dan alle onderdelen en verschillen Difrax flessen al in huis hebt. Een Difrax set is dan ook voordeliger dan alles los aan te schaffen.

Premature kindjes

Voor prematuur geboren kindjes worden de Difrax flessen en Dr. Brown flessen geadviseerd. De kinderartsen in de ziekenhuizen waar wij onder behandeling zijn met onze tweeling raden deze flessen aan, Erasmus Sophia kinderziekenhuis, Fransicus Vlietland en MMC Veldhoven. De spenen zijn makkelijker te accepteren door prematuur geboren kinderen. Deze flesjes gebruiken ze ook in het ziekenhuis om te oefenen.

Onze ervaring

Zoals bovenaan al staat aangeven hebben wij gekozen voor de Dr. Brown flesjes. Wij vinden die vele malen beter dan de Difrax flesjes. Wij hebben de Difrax flessen geprobeerd, maar het is al een paar keer voorgekomen dat de Difrax flesjes gaan lekken als je ze gevuld hebt. Dat heeft alles te maken met het ventielsyteem, dat aan de onderkant van het flesje zit. Het is dan ook veel erg vervelend als je twee huilende, hongerige baby´s hebt en je ziet dat het flesje dat je net gemaakt hebt aan de onderkant aan het lekken is. Dat betekend dat je baby langer huilt en dat jij een nieuwe fles moet gaan klaarmaken. Ontzettend vervelend, dat wensen wij niemand toe. Je hebt het al zwaar en moeilijk zat met je baby, dat hoeft dit er niet bij te komen.

Wij zijn dus overgestapt naar de Dr. Brown flesjes. Onze ervaring over de Dr. Brown fles kun je hier lezen. Het is voor ons een wereld van verschil met de Difrax flessen. Je hoort de beste verhalen over de Difrax flessen en daardoor ben je al snel geneigd om die te kopen, maar voor ons is het weggegooid geld. Bedenk goed wat voor punten voor jou belangrijk zijn voor het kiezen voor de juiste voedingsfles.