In de avond gebruiken wij tijdens ons avondritueel altijd Cody de Krab van Zazu. Om onze tweeling rustig in slaap te laten vallen gebruiken wij al sinds zij twee maanden zijn Cody de Krab. Hieronder vertellen wij onze ervaring met deze projector.

Projector van vissen

Cody de Krab is een projector die je aan kan zetten als de kamer van je kindje donker is. Er worden dan verschillende kleuren vissen, blauw en oranje, en een oceaan (golven) geprojecteerd. Het is ontzettend rustgevend en duurt 30 minuten. De eerste 10 minuten zijn er blauwe en oranje vissen en deze bewegen over het gehele plafond. De tweede 10 minuten zijn de oranje vissen weg en beweegt alles nog. De derde en laatste 10 minuten staat alles stil. De blauwe vissen en golven zie je nog maar ze bewegen niet meer over het plafond.

Geluid en muziekjes

Er zijn drie verschillende geluiden die je kan instellen: een oceaan, hartslag en een slaapliedje. Tijdens de 30 minuten van Cody de Krab van Zazu gaat het geluid steeds langzamer en rustiger. De eerste 10 minuten hoor je alles, de tweede 10 minuten als iets minder geluid en de laatste 10 minuten hoor je een klein beetje iets op de achtergrond. Bij de oceaan bijvoorbeeld hoor je de eerste 10 minuten geblub, golven en een walvis. De tweede 10 minuten hoor je geblub en golven. De laatste 10 minuten hoor je af en toe geblub.

Huil functie

Er zit een huil functie op Code de Krab van Zazu. Het is best een handige functie, alleen slaat hij niet aan op het huilen van onze tweeling. Wij gebruiken deze stand voor als ze gaan huilen en wij de kamer in lopen om hun te troosten. We geven dan Cody de Krab een licht tikje op de bovenkant van z’n schild waardoor hij direct gaat spelen. Cody de Krab gaat dan niet 30 minuten aan, maar voor maar 10 minuten. Het zijn dan de laatste 10 minuten van de reeks.

Kosten

Cody de Krab is niet goedkoop, maar is het geld zeker waard. Onze tweeling krijgt vanaf 2 maanden al veel mee van wat er om hun heen gebeurd. Het is dan ook leuk om te zien hoe onder de indruk ze zijn van de vissen. Ze houden het maar al te goed in de gaten. Wij hebben gekeken naar veel projectors, maar dit is de enige die in de buurt kwam met de kwaliteit, knuffel, geluid, huil functie en zachtheid. Veel projectors hebben vervelende geluidjes. Andere hebben alleen een geluid functie maar geen projector. Verder ziet Cody de Krab er super schattig uit en heeft het een knuffel om het schilt heen zitten, waardoor het niet beschadigd.

Batterijen

Cody de Krab van Zazu werkt op batterijen. Nu hebben wij altijd wel een laden aan batterijen thuis, maar ze gaan er wel harder doorheen als je de huil functie aan hebt staan. Wij gebruiken Cody de Krab elke avond en dat ook voor 30 minuten. Er gaan 3 AA batterijen in Cody de Krab, dat is wel te doen. Bij ons staat Cody de Krab op de commode, zodat deze de gehele kamer kan verlichten. Het handigste vonden wij als Cody de Krab ook een mogelijkheid zou hebben om een snoertje te hebben direct naar het stopcontact. Helaas is dat ook niet apart verkrijgbaar, omdat dit niet zo gebouwd is. Wellicht voor de makers om dit in overweging te nemen. Zodra de batterijen van Cody de Krab leeg beginnen te raken dan wordt er minder fel licht geprojecteerd en is er vrijwel geen geluid. Het is dan tijd om de batterijen te vervangen. Wij raden dan wel aan om oplaadbare batterijen te gebruiken, dat is goedkoper dan wegwerp batterijen te gebruiken. In de commode hebben wij een lade met de oplader voor oplaadbare batterijen, en een tweede setje batterijen. Zo heb je altijd genoeg achter de hand liggen.

Onze ervaring

Wij en voornamelijk onze tweeling hebben ontzettend veel plezier van Cody de Krab van Zazu. Wij hadden deze projector al gezien toen ik zwanger was. Hij stond op mijn lijstje om te kopen. Mijn vriendinnen hebben Cody de Krab gegeven tijdens mijn (digitale) babyshower. Lees hier meer over een babyshower tijdens corona. Wij raden Cody de Krab zeker aan voor andere ouders. Hij gaat super lang mee, onze meiden hebben er plezier van en wij ook omdat de tweeling sneller in slaap vallen. Lees hier meer over hoe wij Cody de Krab gebruiken tijdens ons avondritueel.

Als wij Cody de Krab niet gekregen hadden tijdens de (digitale0 babyshower, dan hadden wij hem zelf gekocht. Het is een goede aankoop en is van goede kwaliteit. Tot nu toe hebben wij nog helemaal geen problemen gehad met het functioneren. De enige keer dat hij het niet gedaan heeft was toen de batterijen op zijn, maar dat heb je snel genoeg door.