Er zijn niet veel tweelingkinderwagens, maar er zit wel veel verschil tussen de tweeling kinderwagens die beschikbaar zijn. Wij hebben gekozen voor de Bugaboo Donkey Twin, voor onze tweeling. Hieronder vertellen wij onze ervaring met deze kinderwagen en waarom wij hier uiteindelijk voor hebben gekozen.

Naast elkaar of onder elkaar

Er zijn twee soorten tweeling kinderwagens waar je uit zou kunnen kiezen: naast elkaar of onder elkaar. Het gaat hier het meeste om de ruimte die je baby’s hebben in de kinderwagen. De kinderwagen waar de baby’s naast elkaar liggen (en later zitten) hebben ze meer ruimte dan als ze onder elkaar liggen (of zitten).

Het is ook wel logisch, aangezien de baby die onder ligt ruimte moet inleveren voor de baby die boven ligt. Dat betekend dat de baby onder het minste ruimte heeft om zich goed te kunnen bewegen. In het wiegje van de kinderwagen maakt dat niet heel veel uit, maar voor het zitgedeelte (wat ze later gaan gebruiken) is dat wel een onderdeel. Vaak hebben ze minder beenruimte en kunnen ze ook minder van hun omgeving zien.

De kinderwagen is te breed

Dat hebben wij helaas al heel vaak gehoord. Wat is de kinderwagen groot! Wat een ding! Je past nooit door een normale deur! Hoe kan je überhaupt een draai maken in de gang?! Wat een gevaarte! Ja, ja, als tweeling ouders heb je alle dingen wel gehoord als je aankomt op de kinderwagen. In de Bugaboo Donkey Twin zitten de twee meiden naast elkaar. Je past echter door elke door, doorgang of smalle weggetjes. De kinderwagen is namelijk iets smaller dan rolstoel. Dat maakt het wel heel handig, want daarvoor is de wereld al aangepast. Je hoeft je zeker geen zorgen te maken dat je nergens naar binnen kan.

Vriendinnen zeggen altijd dat de raadmeter de Kruidvat is. Als je daar doorheen kan zonder de schappen mee te nemen dan zit je goed. Ondertussen ben ik al meerdere malen in de Kruidvat geweest met de Bugaboo Donkey Twin en je kan gewoon bewegen zoals normaal. Het punt is wel dat mensen voor jou uit de weg moeten gaan, maar als je eenmaal een tweeling kinderwagen hebt dan is dat al heel normaal.

Slijtage van de kinderwagen

Wij hebben de Bugaboo Donkey Twin kunnen overnemen van mijn collega, die ook een tweeling heeft. Haar meiden waren al klaar om zonder kinderwagen te kunnen, maar ze was nog aan het twijfelen. Gelukkig kon ik hem van haar overnemen en was zij er gelijk helemaal vanaf. Dat betekend dat wij onze Bugaboo Donkey Twin tweedehands hebben, wel heel letterlijk. De kinderwagen was dan al 3 jaar oud. De slijtage komt op verloop van tijd op de hendel aan de bovenkant. Dat is het stuk waar je handen de kinderwagen duwt. Een hele logische plek. Wij vinden dat totaal geen probleem. Dat is het onderdeel dat altijd gebruikt wordt. Ik zou het dan ook gek gevonden hebben als daar helemaal niets te zien zou zijn.

Banden oppompen

De banden van de Bugaboo Donkey Twin is niet echt een ding, maar wel het vernoemen waard. De banden hoef je niet te vervangen, maar wel af en toe oppompen. Dat kan je heel gemakkelijk zelf doen met een pompje dat bij de kinderwagen zit. Wij doen dat eigenlijk niet maar gaan gewoon naar de fietsenmaker. Dat zit toevallig bij ons in de buurt. Als we dan toch in de buurt zijn dan vragen we of hij de banden even wil oppompen en controleren. Dat doen we eens in het jaar, dus geen grote onderhoud ofzo maar gewoon even kijken naar de banden.

Ik zou mij dan ook niet kunnen voorstellen dat je met een lege band staat met de kinderwagen. Ik heb ook nog nooit zoiets gehoord. Al zal het vast natuurlijk wel een keer voorkomen. Maar met 3 wielen kom je ook makkelijk thuis met je kinderwagen, dus ik zie daarin geen probleem.

Onderdelen vervangen

Hierboven had ik het over de stang die wat slijtage heeft door het verplaatsen van je hand en de frictie die ontstaat. Wij hebben geen moeite met deze slijtage en het vormt geen probleem met de kinderwagen. Het belemmerd je niet in het doen en laten met de kinderwagen. maar mocht je het nodig vinden om dit te vervangen dan kan dat. Dat is wel fijn aan de Bugaboo Donkey Twin. Je kan alle onderdelen vervangen en online bestellen.

Als wij deze kinderwagen tweedehands hadden gekocht, bijvoorbeeld via Marktplaats, dan had ik waarschijnlijk wel enkele onderdelen vervangen die slijtage hebben. Online kan je bij verschillende winkels de onderdelen betellen, dat kan via Amazone, maar ook bij Bol.com.

Makkelijk bewegen

Wij hebben veel tweeling kinderwagens geprobeerd en uitgetest. Niet dat er veel tweeling kinderwagens zijn, maar die er zijn moet je wel even proberen. Je merkt een groot verschil in het bewegen en de gemakkelijkheid van de Bugaboo Donkey Twin. Het is heel makkelijk en flexibel in het bewegen. Je hoeft geen moeite te doen om een bocht te maken of hard te duwen als je met twee kinderen in de wagen zit. Dat is zeker wel een ding waar je rekening mee moet houden.

De opa’s en oma’s die tot nu toe met de Bugaboo Donkey Twin hebben gewandeld vinden het een geweldige kinderwagen. Hij stuurt makkelijk en heeft niet veel kracht nodig om te bewegen. Dat is wel erg gebruiksvriendelijk zeker op hun leeftijd (als ik dat mag zeggen). Zeker in vergelijking die zij hebben met de andere kleinkinderen hadden ze niet verwacht dat dit lekker zou wandelen. Even ter verduidelijking de ene opa en oma hebben 3 kleinkinderen en de andere opa en oma hebben 8 kleinkinderen. Er is dus genoeg materiaal om mee te vergelijken (hihihi).

Van tweeling naar eenling kinderwagen

De Bugaboo Donkey Twin is een hele fijne tweeling kinderwagen die je makkelijk van een tweeling kinderwagen naar een eenling kinderwagen kan verstellen. Nu denk je vast, waarom heb je dat nodig? Of ga je dat ooit gebruiken? Ja, alle tweelingouders gebruiken de eenling kinderwagen stand. Dat gebruik je als je even op stap gaat met één kind. Waar is je andere kind? Nou thuis of bij opa of oma.

De eenling kinderwagen stand gebruiken wij vaak als we met een van onze dochters naar het ziekenhuis gaan. De andere dochter is dan thuis bij papa of oma die gaat oppassen. De kinderwagen gaat dan met ons mee naar het ziekenhuis. Heel handig. Je hebt met 4 handelingen de tweeling kinderwagen op de eenling kinderwagen stand. Daarnaast past dit veel makkelijker in de auto en heb je geen busje nodig om je tweeling in de vervoeren.

De kinderwagen komt eigenlijk op een 1,5 kinderwagen stand. Dat betekend dat er ruimte is voor één wiegjes/zitje en een tas naast het wiegje/zitje. Heel handig, je hebt dan meer opbergruimte. Wij doen dan ook altijd de luiertas in het tas gedeelte. Je hoeft dan niet te bukken om dingen te zoeken, maar dat hebt je direct bij de hand. Dat is hele handig om de dagen dat je in het ziekenhuis bent (of natuurlijk ergens anders).

De Bugaboo Donkey Twin in de achterbak

Ohw jee, past de Bugoboo Donkey Twin wel in de achterbak van de auto?!? Dat klinkt als een hele uitdaging en dat kan ik mij ook goed voorstellen. Dat was ook iets waar wij aan gedacht hadden. Gelukkig konden we dit even testen in onze auto, Opel Astra, en ja zeker dat hij past (geen stationwagen). Houdt er wel rekening mee dat van de gehele kinderwagen het grootste onderdeel de twee wiegjes zijn. Daar paste de meiden uiteindelijk maar 7 maanden in, daarna gebruikte wij al de zitjes. Dat scheelt een ruimte! Je kan het nog niet voorstellen, maar wat heerlijk was die overgang! Maar goed, het onderstel kan van tweeling kinderwagen naar 1,5 kinderwagen. Dat maakt ook wel een verschil.

Ja, een tweeling kinderwagen ook de Bugaboo Donkey Twin is wel groter dan een normale eenling kinderwagen. Dat heb je altijd, maar goed je hebt ook twee kinderen. Het fijne is dan wel dat je de kinderwagen zo klein mogelijk kan maken zonder al te veel moeite.

Onze ervaring met de Bugaboo Donkey Twin

Mocht je niet duidelijk zijn uit het verhaal, dan nu even een korte conclusie. Wij vinden de Bugaboo Donkey Twin een geweldig kinderwagen voor tweelingen. De andere ouders die ik tegenkom hebben vaak een ouder kindje en een baby is deze kinderwagen. Dat lijkt mij ook erg handig, maar voor ons is het een hele fijne kinderwagen.

Wij raden iedereen aan om deze kinderwagen zeker mee te nemen in overwegen als je een tweeling krijgt. Probeer hem uit en kijk even naar de mogelijkheden. Deze kinderwagen kan je ook gemakkelijk tweedehands kopen, aangezien je alle onderdelen zou kunnen vervangen zonder al te veel te betalen.

Zeker de moeite en het geld waard om deze kinderwagen te kopen. De meiden hebben de ruimte. Wij zien de meiden goed zitten en kunnen hier erg van genieten.